dinsdag 4 december 2012

“Hillary Clinton wordt in 2016 de eerste vrouwelijke president van Amerika”


6 november 2012. D-day in Amerika. Het is de dag van de verkiezingen. Zittend president Barack Obama tegen opkomend gouverneur Mitt Romney. Naast al het gebakkelei dat Obama de staatsschuld te hoog op laat lopen en dat Romney de armen nog armen maakt, is er die dag nog een andere strijd aan de gang. De uitslag van de verkiezingen bepaalt of zwart echt naast wit kan staan. Barack Obama, zoon van een Keniaanse vader, is de eerste donkere president van Amerika. Bij een herverkiezing van Obama toont Amerika dat een donkere man het werk van, voorheen alleen blanke`n, aankan. Maar wordt Romney gekozen, het rijkeluiskind, dan laat Amerika alle bevolkingsgroepen die niet blank zijn in de steek. Het laat zien dat een donkere man gefaald heeft. De uitkomst is gelukkig bekend. Amerika heeft gekozen voor Barack Obama. ‘4 more years.’ Maar over vier jaar staat Amerika voor nieuwe verkiezingen. En dan zonder Barack Obama. Zijn termijn zit er dan op. Naar verwachting schuiven de Democraten een speciale pion naar voren. Want na de eerste donkere president van Amerika is de tijd gekomen om de andere, ondergewaardeerde bevolkingsgroep op de wereld naar voren te schuiven. Daarom is mijn stelling;
“Hillary Clinton wordt in 2016 de eerste vrouwelijke president van Amerika”

Iedereen kent Hillary Clinton. Ze is de vrouw van voormalig president van Amerika Bill Clinton. Maar waarom wordt naar mijn mening juist zij naar voren geschoven? Hillary Clinton is sinds 2009 minister van Buitenlandse Zaken in Amerika. Je kunt zeggen dat op Barack Obama na zij de machtigste persoon in Amerika is. In de afgelopen vier jaar heeft Hillary Clinton meer dan honderd landen over de hele wereld bezocht om Amerika weer een gezicht te geven. Na de twee termijnen van George Bush keek een groot deel van de wereld vol afschuw naar Amerika. Oorlogen begonnen door het beleid van Bush Jr.. Bush Jr. liet zomaar de schulden oplopen van Amerika en Bush Jr. wilde alles in zijn eentje doen. Liever vijanden maken dan vrienden. En dat veranderde toen Hillary in Washington terecht kwam. Mijn eerste punt voor mijn stelling is daarom ook dat Hillary Clinton voor vrienden over heel de wereld met Amerika heeft gezorgd, in plaats van vijanden te maken.

Mijn tweede punt is dat Hillary Clinton staat voor een sterke vrouw. Zij kan elke situatie aan. Geen enkel probleem kan zij niet oplossen. En dat komt voor een groot gedeelte door haar verleden. Voor acht jaar lang was ze The First Lady van, de onofficiële beste president van Amerika Bill Clinton. In die tijd heeft ze veel geleerd over de politiek. Maar wat misschien nog veel belangrijker is, is dat zij achter Bill Clinton bleef staan toen hij beschuldigd werd van seks met Monica Lewinsky. Zij steunde haar man toen hij in moeilijke tijden verkeerde. En met die steun liet ze niet alleen Amerika, maar heel de wereld zien dat je niet zomaar iets op moet geven. Je moet doorgaan tot het bittere eind, want dan haal je het beste uit in dit geval een relatie.

Het laatste punt waarom Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president van Amerika moet worden, is precies waarom Barack Obama in 2008 en in 2012 is gekozen tot president van Amerika. Amerika is een toonaangevend land. Wordt er in Amerika geprotesteerd tegen racisme, doet heel de wereld mee. Wordt in Amerika de beurs gesloten door de financiële crisis, dan doet de rest van de wereld mee. Toen de Amerikaanse bevolking in 2008 koos voor een donkers president, gaf men een duidelijk signaal dat nu iedereen gelijk is en we niet meer in een verdeelde wereld leven. Daarom MOET Hillary Clinton in 2016 de eerste vrouwelijke president van Amerika worden. Om het vrouwenrecht over heel de wereld een boost te geven. Om ervoor te zorgen dat vrouwen laten zien dat ze ook in de top kunnen werken en dat vrouwen tegenwoordig misschien nog wel beter zijn in zware beslissingen te nemen.

Wat rest ons dan nog? Eigenlijk helemaal niks. Het wordt afwachten tot 2015 als bekend zal worden wie de Democraten naar voren schuiven als kandidaat voor het presidentschap. Kijk niet verbaast op het inderdaad Hillary Clinton wordt. Want ben eens eerlijk, zo’n slimme en knappe president kan de wereld wel gebruiken.

1 opmerking:

  1. "Wordt in Amerika de beurs gesloten door de financiële crisis, dan doet de rest van de wereld mee"

    Niet zozeer een kwestie van 'mee doen' maar een kwestie van 'mee moeten doen'. En dat stoort me buitengewoon, afhankelijk zijn van Amerika. Maar ik geloof dat jij daar niet zo wakker van ligt. (Mij bezorgt het natuurlijk wel slapeloze nachten :) hahaha)

    Leuk stukje hoor! Is dit voor je minor Nederlands (als ik het goed heb?)?

    BeantwoordenVerwijderen